שרה גילסון יועצת ארגונומיה

תחומי התמחות החברה: הרצאות, הדרכה ויעוץ ארגונומי, עיצוב ארגונומי, אבחון הסביבה לאנשים עם צרכים מיוחדים, פתרונות ארגונומיים וטיפולי פיזיותרפיה

מירון 135, כפר ורדים 25147 - מפה

04-9573997

כפר ורדים

אזור הצפון

אודות החברה

שרה גילסון, פיזיותרפיסטית בעלת וותק של מעל 30 שנה, בוגרת ביה''ס לפיזיותרפיה במנצ'סטר, אנגליה. מרצה במוסדות ציבוריים ופרטיים, בתי חולים, בתי ספר ומוסדות נוספים לדוגמא; נעמ"ת, המרכז לבריאות האישה ועוד. בסיום לימודיה עלתה ארצה ועבדה שנים רבות כפיזיותרפיסטית במוסדות ציבוריים ופרטיים. בין השנים 1987-2008 ניהלה את מכון הפיזיותרפיה בביה''ח "לגליל המערבי – נהריה". ייסדה וארגנה את התוכנית הארגונומית בבית החולים, הדריכה בנושא יציבה נכונה את צוותי הסיעוד, המזכירות, עובדי המעבדות וגורמים נוספים, טיפלה בילדים רבים שסבלו מכוויות ועברו תאונות דרכים. הדריכה קבוצות אוכלוסיה שונות ומגוונות כגון: ילדי בית ספר, חיילים, צוות בית החולים "מזרע", ארגונים נוספים כגון יד שרה וכו'. חברה בלשכת המסחר והתעשייה חיפה והצפון ובלשכת היועצים. מתארחת ומרצה בתערוכות וכנסים בארץ ובחו"ל.

מהי ארגונומיה?

המילה ארגונומיה לקוחה מהמילים היווניות: Ergon = עבודה + Nomus = חוקים. הארגונומיה מנתחת ומגדירה את האלמנטים הפיזיים של הסביבה ומייעצת כיצד ניתן להתאימם כדי להקטין את המתח והמעמסה על גוף האדם. בו בזמן, במסגרת האילוצים ומגבלות שלד האדם, יש לחנך את האנשים לתפקוד אופטימלי בכל מצב נתון על מנת למקסם את בריאותם ותפקודם הכללי. עקרונות אלו אינם מוגבלים למקום העבודה בלבד אלא יש ליישמם בחיי היום יום, בכל היבטי החיים. כמו כן, לא קיימת מגבלות גיל ליישום העקרונות הנ"ל, חשוב ליישמם בפעילויות היומיומיות של הילד בדיוק כמו אצל אדם מבוגר. כיצד אני יכולה לעזור? הרצאה על עקרונות הארגונומיה וכיצד הן מיושמות בכל מצב נתון (כל הרצאה מותאמת לקהל הנתון). סדנאות על בריאות השלד: כוללות: הרצאה, תרגילים רלוונטיים לשחרור עומס ומתח, ייעוץ והדגמה כיצד יש להשתמש בתחנת העבודה באופן אפקטיבי ומציאת פתרונות לבעיות ספציפיות הקשורות לנושא. בדיקת תחנות העבודה + המלצות לשיפור עמדת העבודה. יעוץ לעיצוב נכון של תחנת העבודה, משרד, בית וכו' מבחינה ארגונומית, ומבחר האפשרויות לריהוט ארגונומי ידידותי לעובד. יעוץ להתאמת תחנת עבודה / אזור מחיה לאדם נכה / מוגבל. חוק הדרכת ארגונומיה בארצות הברית קיים חוק בנושא הדרכת ארגונומיה: כל חברה מעל 10 עובדים חייבת להעביר הדרכה בתחום הארגונומיה. איך זה משפיע פה בארץ? יותר ויותר חברות ישראליות שייכות לחברות אמריקאיות ולכן חברת האם האמריקאית דורשת בדיקה ארגונומית. למשל, בין לקוחותיי, שלוש חברות שייכות ל- Monsanto. דרישת החברה זה לבצע בדיקה כל שנתיים. בשנים אחרונות גם האיחוד האירופי מעלה את הדרישה לשמור על בריאות העובדים. תחום הארגונומיה נכנס לנוהל של ISO. היום זה לא מקצועי להוריד הדרכה מהאינטרנט ולהפיץ את זה במיילים. החברות הגדולות רוצות הוכחות שכל עובד קיבל הדרכה והבין את משימותיו. הדרכה נכונה עם הוכחות יכולה למנוע תאונות עבודה בעתיד, דבר שעולה לחברות הרבה כסף. אחד היתרונות שלי הוא שאנגלית היא שפת האם. אני יכולה למלא את הדוחות האלה גם באנגלית. כל חברה יכולה לבחור באיזו שפה (בין אנגלית ועברית) היא רוצה את ההדרכה.

חשיבות יעוץ ארגונומיה

50% מהיעדרות מהעבודה – בגלל כאבי גב, צוואר או מחלות שרירים לפי דו''ח שפירסמה חברת התרופות אבוט לפני שלוש שנים, אחרי שבדקו 25 מדינות אירופאית כולל ישראל, 1 מכל 10 ישראלים סובל מבעיות אלה. זו הסיבה ל50% היעדרות מעבודה במשך שלושה ימים ויותר. העלות לטיפול באנשים האלה מוערכת ב- 19 עד 26 מיליארד שקלים בשנה. נתון נוסף שהדו''ח מגלה, רק 35% מהעובדים האלה חוזרים לעבודה אחרי שיקום!! בהשוואה למדינות אחרות באירופה, ישראל נמצאת באחד מהמקומות הגבוהים בבעיה והמודעות להדרכה ארגונומית היא נמוכה ביחס לאותן מדינות. הרעיון להדרכת ארגונומיה הוא ללמד את העובד להשתמש נכון עם עמדת העבודה הקיימת ולהתאים אותה לעובד. התועלת היא משמעותית עבור החברה וגם עבור העובד, החסכון הוא גדול. יש ירידה בימי היעדרות, עייפות וכמות הטעויות בצד אחד ובצד שני יש עליה במוטיבציה ויעילות. הגיע הזמן שנתונים אלה ירדו בישראל.

ישיבה יציבה

אם עובדים בישיבה, כדאי שתהיה תמיכה לכפות הרגליים כדי לשבת יציב. אם התמיכה אינה מספקת זה גורם לאי נוחיות, עייפות, קושי להתרכז ואפילו כאבי גב או צוואר. תמיכה שאינה מספקת גורמת לעובד לעבוד קשה עם הגוף כדי לשמור על היציבות. אם צריך לדאוג לשמור על היציבות זה פוגע בריכוז בעבודה ובכך יש ירידה ביעילות ועליה בטעויות. פתרון פשות כמו הדום, שרפרף או מוט בן רגליות השולחן יכול בקלות לשפר את המצב. יש כיסאות, כמו כיסא מעבדה שיש חשוק למטה מיועד לכפות רגליים. הבעיה שלפעמים הרדיוס קצר מדי, דבר שגורם לעובד לשבת עם רגליים מכופפות כלפי אחורנית ויציבה לא נכונה. כיסא עם חשוק מספיק רחב יכול להיות פתרון טוב לאלה שיושבים רוב היום על יד מכונית או מול שולחן עבודה גבוה כמו במעבדה או במיפעל. אנשים גבוהים גם סובלים מאי יציבות בישיבה ובדרך כלל זה קורה לאנשי משרד. כאן הבעיה בדרך כלל זה עקב ישיבה נמוכה מדי שאינה מאפשרת לעובד לכופף את הברכיים ל-90 מעלות. במקרים כאלה צריך לדאוג שהשולחן יהיה בגובה סטנדרטי – 75/76 ס''מ ולהגביה את הכיסא בהתאם.

מיתון וארגונומיה

בימים הקשים האלה, שהמצב הכלכלי בארץ הוא ירוד ומדברים על מיתון, מרבית החברות  חושבות איך לצמצם את התוצאות.  יחד עם זאת סוף שנה האזרחית מתקרב ומתחילים לתכנן את התקציב לשנה הבאה. הפתרון הכי קל ונפוץ הוא להקטין את התקציב זה לבטל כל הדרכה שלא מתחייבת לפי החוק. השאלהאם זה באמת הדרך לעשות את החברה יותר יעילה? חברות לא בודקים לעומק מה היא התועלת של ההדרכה, פשוט פוסלת אותו על הסף. יש הדרכות מאד חיוניות שבהשקעת מאת כסף התועלת והחסכון בטווח ארוך הוא גדול. אחד ההדרכות האלה זה ארגונומיה/ הנדסת אנוש. מרבית המנהלים מפחדים שהדרכת ארגונומיה תביא להרבה הוצאות בציוד חדש. זה לא נכון!! הרעיון זה ללמד את העובד להשתמש נכון עם הציוד הקיים. ההפוך יעוץ ארגונומי יכול לחסוך לחברה כסף והרבה. קודם כל מי שעובד נכון הוא יותר יעיל פחות מתעייף, הסיכוי לעשות טעויות מפחית ובזה החברה חוסכת כסף. יותר מזה מי שעובד נכון פחות סובל מכאבי גב, צוואר ומפרקים אחרים ובזה פחות מנצלים את ימי מחלה. במחקר בפרוג'קט –  fit for work ב- 25 מדינות, כולל ישראל, מצא ש- 50% מהעדרות מהעבודה לשלושה ימים זה עקב בעיות האלה – דבר שעולה לחברה בגדול. (Fit For Work? Musculoskeletal Disorders and the Israeli Labour Market) דרך נוסף שיעוץ ארגונומיה יכול לעזור לחסוך כסף זה ביעוץ בקנייה ציוד חדש כגון כסאות. קניית כסאות בדרך כלל זה הוצאה גדולה עבור חברה ומנסיוני לא מעט פעמים קנו כסאות לא מתאימים. הרכש אומנם השקיעו כסף רב בקניית כסאות אבל בלי הידע הנכון לא בחרו בכסאות שמתאימים לעובדים. לסיכום, חברה שרוצה להרויח כסף בשנה הבאה כדאי לשקול להכניס הדרכת ארגונומיה בתוך תקציב 2015.

הדרכה לשנת 2015

בימים אלה חברות בונות את התוכנית הכלכלית שלהן עבור שנת 2015. זהו דבר לא קל בזמנים בהם המצב הפיננסי בלתי יציב. כמובן שהמטרה הכי חשובה זה שיהיה רווח נאה בסוף השנה ואם אפשר, שיהיה יותר גדול מהשנה שעברה! לעיתים קרובות על מנת להשיג את המטרה הזאת חברות מצמצמות את הפעילות שלהן, ובעיקר את ההדרכות שלא חייבים לפי חוק. בנוסף, לא מעט פעמים כאשר חייבים לקיים פעילות או הדרכה, מנסים לעגל פינות ולעשות דבר מה שניתן יהיה להגיד "עשינו". השאלה היא: האם זאת באמת הדרך לחסוך כסף ולעשות רווח?? יעוץ ארגונומי, הוא אחד ההדרכות שהתועלת בו היא החיסכון. חברה שמקבלת יעוץ ארגונומי יכולה לחסוך כסף והרבה ובאותו זמן לעלות את המוטיבציה של העובד – בקיצור A Win-Win  סיטואציה. זה לא נכון לחשוב שהיעוץ הזה יעלה לחברה הרבה כסף כי פיתאום יש צורך בקניה של ציוד חדש. ביעוץ ארגונומי משתמשים בציוד הקיים ומלמדים את העובד להשתמש בו נכון. זה הופך את אותו עובד להיות יותר יעיל, פחות עייף וכתוצאה מכך ישנה ירידה בכמות הטעויות. כמו כן, זה מפחית את הסיכויים לכאבי גב, צוואר או כאבי פרקים אחרים, כאבים אלו מהווים  כ- 50% מהסיבות להעדרות מעבודה עקב מחלה (שלא לדבר על תביעות של תאונות עבודה). יתרה מכך, היועץ הארגונומי יכול לעזור לחברה לקנות את הציוד הנכון, דבר שעוזר לחסוך בכסף. למשל, לא מעט פעמים קונים כיסאות לא מתאימים מבחינת הגודל או הפונקציה הנכונה לעבודה, כי לאדם שקונה אין את הידע הנדרש. איננו חייבים לבצע  את ההדרכה במועד אחד קיימת אפשרות לפרוס אותה למספר חודשים, זהו דבר שמפחית את הנטל בחברה. לסיכום, כאשר בונים את התוכנית הכלכלית לשנת 2015 כדאי להשקיע  ביעוץ ארגונומי, כי התועלת שלו רבה יותר מהעלות.

יושבים רוב היום ואין זמן להתעמל? יש פתרון

קמים בבוקר, מתארגנים, יורדים במעלית, נכנסים לאוטו שחונה ממש מתחת לבנין. מגיעים לעבודה מחפשים את מקום החניה הכי קרוב למשרד (למרות שיש שפע של מקום קצת יותר רחוק), עולים במעלית, יושבים רוב היום ואם במקרה במשך היום יש צורך להגיע לקומה אחרת משתמשים במעלית. בסוף היום שוב נכנסים למעלית ולרכב ולסידורים בדרך הביתה, וכל זה רק עם הרכב צמוד....... נכון, לא היה לכם זמן לספורט – להתעמל. בימים עמוסים כאלה רק מתעייפים, ובסוף היום למי נשאר עוד כוח לעשות ספורט. הכי הרבה אפשר לצפות בספורט מהכורסה, וגם זה מעייף לפעמים. מזדהים עם התסריט? יש פתרון! במשך היום יש לנו כמה וכמה הזדמנויות לעשות ספורט, ובו בעת לשמור על הבריאות שלנו, לחסוך כסף, זמן ולהיות יעילים יותר. הנה כמה טיפים שיוכלו לעזור לכם לעשות ספורט במהלך יום העבודה:
  • העדיפו להשתמש במדרגות ולא לעלות במעלית - חוסך זמן כשלא מחכים למעלית וההתעמלות מסוג זה טובה לשרירי הירכיים, העכוז, ללב ולריאות.
  • השתדלו לחנות את הרכב רחוק ממקום העבודה, גם בעת סדורים מומלץ לחנות במקום אחד וללכת ברגל ממקום למקום (במידת האפשר). הליכה זה ספורט מצוין. בנוסף לא מבזבזים זמן, דלק וגם אנרגיה בחיפוש מקום חניה.
  • כשקמים מהכיסא, כדאי לקום בלי שימוש בידיים, ובכך מחזקים את הרגלים.
  • נסו להפחית את מספר המיילים שאתם שולחים בתוך המשרד, לכו בעצמכם להעביר כמה מההודעות.
     

ספקים דומים

גדעון יניב מפעל מתכת בע"מ
גדעון יניב מפעל מתכת בע"מ הינו מפעל ותיק וייחודי העוסק בעבודות עיבוד שבבי כבד וקל בשילוב עם עבודות ריתוך ומסגרות ברמת גימור גבוהה.
ת.ד. 642, נס ציונה 70400
072-3355064
08-9213286
גרינאל אקולוגיה - פתרונות איכות סביבה בע"מ
גרינאל אקולוגיה פתרונות איכות סביבה בע"מ עוסקת במתן שירותים מתקדמים ויחודיים לצד פרויקטים לאומיים בתחום איכות הסביבה בישראל
השוהם 9, א.ת ברקן
072-3357922
03-9381430
דב מעבדה להבטחת איכות המוצר
דב מעבדה להבטחת איכות המוצר מספקת שירותי מדידות מדויקות, בקרת איכות, שרותי הנדסה תכנון, פיתוח וייעוץ, כיול בחינות מכלולים ותתי מכלולים, בחינות אלקטרוניות וחשמליות אלקטרו אופטיות, בחינת נשק קל, כבד ושרותי מעבדה פיסיקליים.
הנס מולר 33, א.ת. קרית ביאליק
072-3356959
050-5307461

מפה ומיקום

מירון 135, כפר ורדים 25147

לקבלת הצעת מחיר



צרף קבצים נוספים

נוצל עד כה: 0 מגה