אינטוויז'ן הינה חברה למחקר ופיתוח הנדסי ועיצוב מוצרים. החברה מתמחה במתן שירותי מחקר ופיתוח, פיתוח הנדסי מכאני, אלקטרו מכאני, תכן מערכות, תכן פלסטי, עיצוב תעשייתי, העברה מפיתוח לייצור וייצור סדרתי לשוק המדיקל, הייטק ובטחון, חממות טכנולוגיות וסטארט אפים, לתעשייה הכבדה והחקלאית, וכן ליזמים פרטיים.
אנו מתמחים בחשיבה יצירתית ומציאת פתרונות ייחודיים לאתגרים ולאתגרים טכנולוגים בתחומי מזעור מנגנונים מורכבים, מכונות ייעודיות, מדיקל וביו-טק, אנרגיות ירוקות ומתחדשות, ביטחון, מוצרי צריכה ופלסטיקה, תחבורה ותעשייה מסורתית.
אנו מובילים בתחומינו בזכות מתודולוגית פיתוח המשלבת תכן הנדסי ומכאני ועיצוב תעשייתי החל משלב ניתוח ואפיון מעמיק למוצר, תוך עמידה בצרכים רגולטוריים והתאמת התהליך לצרכי הלקוח.
אנו מספקים שירותי מחקר ופיתוח לשוק הרפואי, הייטק ובטחון, חממות טכנולוגיות וסטארט אפים, לתעשייה הכבדה והחקלאית, וכן ליזמים פרטיים.
פיתוח הנדסי
מכאניקה ⋅ אינטגרציה והנדסת מערכת ⋅ מערכות הידראוליות ופנאומטיות ⋅ זיווד ⋅ אנליזות ⋅ מעבר חום ⋅ תרמודינמיקה ⋅ אלקטרומכאניקה
בקרה ⋅ אלקטרוניקה ⋅ הכנת תיק מוצר ⋅ העברה מפיתוח לייצור
עיצוב מוצר
מחקר ⋅ פיתוח קונספט ⋅ פיתוח ממשקי משתמש ⋅ עיצוב גרפי ⋅ עיצוב תעשייתי ⋅ הדמיות ממוחשבות
ייצור
סדנא ⋅ ייצור אבי טיפוס ⋅ ייצור סדרות קטנות ⋅ ייצור המוני
מטודולוגית פיתוח
בשל התחרות הרבה הקיימת, האפשרויות הטכנולוגיות והדרישות של הצרכנים, יש חשיבות מרובה לא רק לחדשנות שברעיון אלא גם לאופן בו מתנהלים ומבוצעים השלבים בדרך, מהשלב הראשוני של פיתוח המוצר ועד ייצורו למוצר מוגמר המוכן לשיווק. למעשה, ניהול השלבים בדרך ליישום המוצר, ישפיע בצורה משמעותית על היכולת לפתח מוצר בעל ערך מוסף לצרכן, במסגרת זמנים ועלויות ריאליים וכנגזרת על הצלחתו מבחינה עסקית ושיווקית.
בתהליך המורכב של פיתוח, ישנן נקודות מפתח חשובות בהן בוחנים טכנולוגיות אפשריות שונות, בודקים את המכשולים ופועלים לפיתוח פתרון אופטימאלי שיציע את החלופה האטרקטיבית ביותר להיצע הקיים בשוק.
חברת Intovision, מתמחה בליווי חברות, חממות טכנולוגיות סטאראפים ויזמים, משלב הרעיון ועד שלב הייצור, ובפיתוח מוצרים חדשניים וייחודיים בתחום המכאני, אלקטרו מכאני, אלקטרוניקה ועיצוב תעשייתי, משלב הקונספט ועד ייצור סידרתי הכוללים: ניתוח ואפיון, פיתוח קונספט, בניית אב טיפוס ראשוני, תכנון מפורט, בניית אב-טיפוס, תיק מוצר, ליווי ייצור וייצור.
- מחקר ואפיון
- פיתוח קונספט
- בניית מודל היתכנות
- תכן מפורט
- בניית אב טיפוס סופי
- הכנת תיק מוצר
שלב 1 - ניתוח ואפיון
השלב הראשון בתהליך הפיתוח אשר מהווה בסיס לכול המשך הפיתוח הוא ניתוח ואפיון המוצר. שלב זה כולל בדיקת תנאי שוק, מוצרים מתחרים, במידה וקיימים, והגדרת היתרונות והחסרונות לעומתם. הבנה ואפיון צרכי קהלי היעד/משתמשי קצה, סנריו ומקום השימוש במוצר, ארגונומיה, אסתטיקה, תקני בטיחות נדרשים, הבנת ערוצי השיווק העתידיים וכו'. בחינת חומרי גלם רלוונטיים, רכיבים, טכנולוגיות לשימוש להגדרת עלויות הייצור ועוד.
שלב 2 - פיתוח קונספט
בהתאם לניתוח ואפיון המוצר, מפותחים קונספטים למימושו. שלב פיתוח הקונספטים מציע למעשה מספר חלופות למימוש המוצר הנבדלות זו מזו מבחינת המנגנונים המכאניים, הגישות הארגונומיות, חומריות המוצר, קווי העיצוב והאסתטיקה, ממשקי השתמש וכדומה. מתוך החלופות ייבחר הקונספט האופטימאלי, והוא יעבור לשלב הפיתוח המתקדם עד להשלמת אב-הטיפוס. עבור מוצרים הכוללים מנגנון מכאני/אלקטרו-מכאני נדרש לפתח קונספט הנדסי הבוחן את התכנות הטכנולוגיה ו/או מכאניקה של המוצר וקונספט ויזואלי-עיצובי הכולל את ממשקי המשתמש ואת ההיבטים האסתטיים של המוצר. עבור מוצר שאינו כולל מנגנון מכאני יפותח רק קונספט ויזואלי-עיצובי.
שלב 3 - בניית אב טיפוס ראשוני ואופטימיזציה
מטרתו של אב הטיפוס הראשוני הינה בחינה מעשית של הקונספט שנבחר. עבור מוצר אשר כולל מנגנון מכאני/אלקטרו-מכאני, ייבנה מודל לבדיקת המנגנון ותערך סדרת ניסויים ואופטימיזציה. אב טיפוס זה הינו בגדר אב טיפוס התכנותי ואינו מתייחס כלל להיבטים אסתטיים של המוצר, אלא בוחן רק את הטכנולוגיה והמכאניקה שלו. עבור מוצר שאינו כולל מנגנון מכאני, לעתים ייבנה אב טיפוס ארגונומי. מודל אב-טיפוס ארגונומי שם את הדגש על הנדסת האנוש ועל ממשק המוצר מול המשתמש. מודלים מסוג זה אינם מיוצרים מהחומרים מהם ייוצר המוצר הסופי, אלא מחומרים המאפשרים המחשה ארגונומית (הדפסות תלת ממדיות, קרטון וכדומה) ונותנים תחושה חווייתית מול המוצר, פרופורציות וכו'. לאחר בדיקת אב-הטיפוס הראשוני והמסקנות מתוך סבבי הניסויים ניתן לגשת לשלב התכן המפורט.
שלב 4 - תכנון מפורט
בהתאם לבחירת הקונספט האופטימאלי ובהתאם לדו"ח המסקנות שהתקבלו כתוצאה מסדרת הניסויים בבניית האב טיפוס הראשוני, עוברים לשלב פיתוח מפורט לקונספט הנבחר, הכולל תכנון הנדסי מפורט ועיצוב מפורט של חלקי המוצר, ממשקי המשתמש, אסתטיקה וארגונומיה, התממשקות המוצר עם רכיבי אלקטרוניקה וכו'. כל חלק במוצר מתוכנן בהתאם לטכנולוגיית הייצור המתאימה לו, כולל בחירת חומרים, מידות, טקסטורות, מפרט רכיבים סטנדרטיים ועוד.
שלב 5 - בניית אב טיפוס סופי
מטרת האב-טיפוס/דגם/מודל הסופי היא ליצור המחשת מוצר הקרוב ככל הניתן למוצר הסופי שייצא מפס הייצור. דגם האב-טיפוס מציג את ההיבטים השונים החשובים של המוצר כגון נראות, ארגונומיה, מגע, התממשקות וחיבור בין חלקי המוצר, התממשקות מנגנונים ורכיבי אלקטרוניקה ופעולתם וכדומה. על אב -הטיפוס נעשים סבבי ניסויים ובדיקות הבוחנים את ההיבטים השונים של המוצר, את המערכות התפעוליות שלו ואת התאמתם לדרישות האפיון משלב 1 בפיתוח. בהתאם לתוצאות הניסויים והבדיקות נערכת אופטימיזציה בתכן המוצר ונבנה אב טיפוס נוסף על פיו יוכן תיק המוצר.
שלב 6 - תיק מוצר
תיק המוצר מטרתו להעביר את המידע הנחוץ על המוצר ליצרנים לצורך הכנת כלים מתאימים ליצור המוצר כגון תבניות, מבלטים, מסיכות צביעה וכו' ולבניית סדר הייצור וההרכבה בפס הייצור, לסדרות קטנות או לייצור המוני.
תיק המוצר כולל:
- קבצי תלת-מימד סופיים של המוצר וחלקיו בהרכבה ובנפרד.
- שרטוטים רלוונטיים המציינים מידע חיוני לייצור כגון טולרנסים, הגדרת חומרים, טיב פנישטח, הרכבות ותתי הרכבות על פי סדר הרכבת המוצר בפס הייצור ועוד.
- Bill Of Materials) BOM) - מפרט כמויות וחלקים לכול חלקי המוצר (עבור חלקים סטנדרטיים יצוין מספר קטלוגי של החלק).
שלב 7 - העברה מפיתוח לייצור
שלב זה מבוצע לאחר בחירת מפעל/י הייצור. לכל יצרן דרישות שונות בהתאם ליכולותיו והעדפותיו, ולכן, בשלב זה מתבצעים שינויים בקבצי המוצר בהתאם לדרישות היצרן. חשוב מאד שהשינויים יתבצעו על ידי מתכנן המוצר, על מנת שאיכות המוצר תישמר. בסוף שלב זה, תיק המוצר הופך להיות תיק ייצור.
לסיכום
למרות שמדובר בציר ליניארי, חשוב לזכור שתהליך פיתוח המוצר הינו תהליך דינאמי וכי ישנם גורמים שונים המשפיעים על התהליך. בניית תוכנית עסקית מפורטת, גיוס הון ראשוני למימון התהליך, ווידוא התכנות של קונספט המוצר ומעקב אחרי השינויים בשוק, יאפשרו תהליך פיתוח אפקטיבי ויעיל יותר. יחד עם זאת, חשוב גם לשמור על גמישות בתהליך ולעדכן ולשנות את תכנית הפיתוח בכל אחד מן השלבים, בהתאם לדרישות שעולות ולשינויים הנדרשים בזמן אמת.
ניהול איכות
אינטוויז'ן מוסמכת לתקן ISO 9001 בתחום תכנון מכאני, אלקטרו מכני, עיצוב תעשייתי וניהול פרויקטים. בשל איכות שירותיה אינטוויז'ן היא ספק מוסמך של משרד הביטחון (מספר ספק: 11004116), חברת אלביט, הכור הגרעיני שורק ועוד. נוסף על תעשיות אלה אינטוויז'ן היא ספק מורשה של החברות הגלובליות סימנס, ברייט סורס ועוד.