תעשייה 4.0 כבר לא נחלתם הבלעדית של יצרני הענק

האינטרנט של הדברים ותעשייה 4.0 משנים את פני הייצור התעשייתי

המושגים תעשייה 4.0, האינטרנט של הדברים ותעשייה חכמה מתארים שימוש בטכנולוגיות מחוברות לרשת האינטרנט שמשפרות את התהליכים העסקיים וממקסמות את תפוקת מפעל הייצור.

הראשונים לאמץ טכנולוגיות מתקדמות כמו בינה מלאכותית, מציאות רבודה וניתוח ביג דאטה הם יצרני הענק בתעשיית הרכב. כלי התעשייה 4.0 זמינים גם ליצרנים קטנים ובינוניים, אבל אצלם האתגרים באימוץ הטכנולוגיה החדשה בולטים יותר.

הפורום הכלכלי העולמי הציג רשימה של "מפעלי מגדלור" המובילים בחוד החנית של התעשייה 4.0 ברצפות הייצור. קבוצת העילית כוללת את המי ומי של עולם התעשייה ומונה שמות כמו BMW, Foxconn, GE, Haier, Hitachi, Johnson & Johnson, Siemens ו- Unilever. כל אחד מהשמות מייצג ענקית תעשייה בעלת משאבים בלתי נדלים ומפעלי עתיד המצוידים בטכנולוגיות מתקדמות.

במציאות מעל 90% של יצרנים מסווגים בינוניים או קטנים. מפעלים קטנים ובינוניים חייבים לזהות את ההזדמנות שלהם להטמיע תהליכים של תעשייה חכמה. פתרונות תעשייה 4.0 סייעו להם להדביק פערים ביעילות ומהירות הייצור. הם חייבים להתקדם על מנת לשרוד.

רובם של היצרנים הקטנים והבינוניים מודעים היטב למושגים של תעשייה 4.0. הקושי הוא לעשות את הקישור הנכון בין הטכנולוגיה לאופן השימוש בה במפעל. בעלי מפעלים רבים ניחנים בגישה של "להפשיל שרוולים ולעשות את העבודה", אבל הטמעה של טכנולוגיות חכמות כרוכה בשילוב של חשיבה יצרנית זו עם תכנון ארוך טווח האופייני לעולמות התוכנה וההייטק. מפגש בין שני עולמות אלה גורם לאי נוחות רבה.

בעלי מפעלים קטנים אינם מוכנים לסדר עולם בו משהו צריך לקרות היום כדי להבטיח עמדה תחרותית בעתיד. מפעלים גדולים מהירים יותר ובהטמעה של טכנולוגיות תעשייה 4.0 – ברצפות הייצור ולכל אורך שרשרת האספקה.

ספקי משנה רמה שלישית ורביעית יהיו חייבים לאמץ טכנולוגיות חדשות כדי לעלות בשרשרת האספקה. יצרנים קטנים המעורבים בשרשרת האספקה יחפשו באופן פעיל פתרונות חכמים. השקעה במערכות מחוברות גם ישפרו את תפוקת המפעל ויביאו בכך לתוצאות עסקיות מיטביות.

היום אנחנו לא עדים לניסיונות של יצרניות הענק לדחוף את הספקים שלהן לאמץ טכנולוגיות חדשות של תעשייה 4.0 כפי שהן נהגו בשנות ה 80 וה 90 של המאה הקודמת. המצב היום שונה בעקבות השפעות של גלובליזציה.

מפעל מחובר בטכנולוגיה חכמה לא יכול להיעזר בספק שהמידע שלו לא זמין במערכות תעשייה 4.0. מהירות הייצור אינה משאירה מקום לעיסוק באופן שיתוף המידע – מצופה שמידע על מלאים ונתונים מרצפת הייצור של הספק יהיה זמין בכל עת.

איפה ואיך להתחיל?

לכל מפעל יש את האתגרים הייחודיים שלו ולכן אין גישה של אחת שתתאים לכל אחד. מפעלי תעשייה קטנים נהנים מכל אותן היתרונות שיש למפעלי הענק באימוץ טכנולוגיות חכמות. פתרונות טכנולוגיים רבים הפכו זמינים גם ליצרנים הקטנים.

הצעד הראשון הוא הטמעה של פתרונות ניתוח מידע. לצורך כך אין צורך לרכוש ציוד ייצור חדש כמו מכונות יציקה, מכיוון שלצורך עיבוד מידע מספיק לעשות הסבה לציוד יציקה הקיים. ההמלצה היא להתחיל בקטן ולהמשיך לפתח את המפעלים אחרי ששלב ההטמעה הקודם עבר בהצלחה.

ספקים בתחום אוטומציה מכשור ובקרה

מיזוגים ורכישות - איתור מפעלים, חברות ועסקים למכירה/רכישה/מיזוג
חברת iGlazer עוסקת גם באיתור מפעלים, חברות ועסקים למכירה/רכישה/מיזוג/ שיתוף פעולה אחר וזאת בעקבות היכרות רבת השנים (30 שנים)והאמון שנרכש עם אותם אלפי עסקים בענפים השונים בתעשייה.
ת.ד. 1030 ,רעננה 4311001
072-3712463
054-4550557
אל חמה מכשירים
החברה מתמחה בשיווק המוצרים הבאים: בדיקות ובקרת איכות מיים ונוזלים, משאבות פריסטלטיות, מכשור למעבדות מדעי החיים,כימיה,ביוכימיה המים שפכים,מיקרוסקופיה,מיקרוביולוגיה,תקני איכות סביבה,
קיבוץ מבוא חמה 12934
072-3263784
04-6764521
דנבר פרוייקטים ב.א בע"מ
דנבר פרויקטים ב.א. בע"מ מציעה פתרונות ייחודיים לבעיות ציפוי, איטום, בידוד, שיקום מבנים, שחזור בטון, ציפוי רצפות וצביעה. החברה מתמחה בביצוע עבודות איטום קבלניות מורכבות בסטנדרטים גבוהים במיוחד.
בריסל 7 שדרות 8714540
072-3263740
08-6999600